Triggerpoints vervolg.


Afb Triggerpoints

Hulpmiddelen:Thera cane

Thera Cane.


De Thera Cane biedt tijdelijk verlichting van spierklachten, stijfheid, gevoeligheid en pijn die door triggerpoints kunnen ontstaan. Hij is eenvoudig te gebruiken en legt het geven van de verlichting op de plaats waar het thuis hoort: in je eigen handen. Als je de Thera Cane regelmatig gebruikt, wordt je je bewuster van je eigen lichaam en bovendien heb je het weer in de hand. Spierpijn hoeft je niet meer uit je slaap of van je werk te houden. De druk die je met de Thera Cane op je spieren uitoefent, helpt de bloedstroom naar de spieren (met waardevolle zuurstof) te optimaliseren. Hierdoor helpt de Thera Cane de spierfunctie te herstellen. Verkrampingen in de spieren en pezen worden opgeheven. De toegenomen circulatie helpt de spier efficiënter werken. We hebben allemaal wel eens pijn in onze spieren. Je merkt er misschien niets van tot je iets probeert te pakken, of voorover buigt. Soms hoef je je alleen maar even om te draaien. Je voelt wat kraken in je nek of krijgt plotseling een hete plek naast je schouderblad. Hoe dan ook, het kan pijn doen en een hele tijd duren voor de pijn verdwijnt. Iedereen probeert de pijn weg te wrijven, maar het is moeilijk om stevig genoeg te wrijven of de druk diep genoeg te geven.

Met de Thera Cane kun je diepe druk geven op bijna elke triggerpoint in je lichaam, rug, nek, schouders, benen, heupen, armen, billen, waar je het ook nodig hebt.

De Vierpoot.


De Vierpoot is vervaardigd van sterk en helder acryl. Door de gladde vorm kun je met de Vierpoot een plezierige en ontspannende massage door je kleding heen geven, maar met olie ook direct op de huid.

De knobbels op elk van de vier punten kun je gebruiken om precies de druk te geven die je triggerpoints nodig hebben. Dit unieke hulpmiddel heeft twee grotere en twee kleinere knobbels om druk te geven op een kleine of wat grotere plek, om vermoeidheid, stijfheid en spierkrampen te verhelpen.

Je kunt pijnlijke plekken behandelen met een enkele knobbel, maar ook met twee tegelijk, bijvoorbeeld aan weerszijden van de ruggengraat. Het apparaat laat zich gemakkelijk in de hand houden, of tegen een muur drukken om jezelf de gewenste druk te geven.

Afb Vierpoot
© 2011 Praktijk EMARE Heerlen (Limburg)
Webdesign door Jef Lemmens; jlmultimedia@kpnmail.nl