Reflexologie vervolg.


De behandeling.


Uw eerste bezoek kan langer duren dan een normale sessie omdat ik samen met u in het kort uw medisch verleden en uw levensstijl zal bespreken, ook al bent u gezond. Alle informatie die u geeft, is vertrouwelijk. Als u medicijnen slikt, onlangs bent geopereerd of ziek bent geweest, is het altijd wel zo prettig als u uw arts op de hoogte stelt dat u met reflexzonetherapie begint. Op die manier kan ik in uw belang en met het oog op uw gezondheid samenwerken met uw huisarts.

Na dit intake gesprek, worden de specifieke punten op de voeten afgetast en in kaart gebracht en wordt er in overleg met u een behandelplan gemaakt. Het aantal behandelingen is vooraf niet duidelijk aan te geven, omdat dit sterk afhankelijk is van uw klachten die u uitspreekt en de bevindingen op uw voeten.

Acute klachten zijn soms al binnen een of twee behandelingen sterk verminderd of verdwenen, terwijl bij chronische klachten meestal wel wat meer behandelingen nodig zijn. De behandeling wordt niet alleen gericht op een bepaald ziekte verschijnsel (symptoom), maar op de mens als een geheel (holistisch). Als er een disbalans ontstaat in het geheel, ontstaan er klachten. Met reflexzonetherapie, proberen we de balans weer te herstellen, zodat klachten afnemen of verdwijnen. Een reflexzonetherapeut geneest dus niet maar zet het lichaam aan tot zelfgenezing.

Maar ook zonder specifieke klachten kunt u baat hebben bij reflexzone behandelingen, bijvoorbeeld: preventief om klachten te voorkomen, maar ook om u zelf eens te verwennen met een heerlijk ontspannende voetmassage met etherische olie.

Afb Reflexologie

Na de behandeling.


Na de behandeling kunt u zich moe voelen (door het vrijkomen van giftige stoffen) en heel goed slapen, maar u kunt ook heel energiek zijn (door het stimuleren van uw lichaam). Reflexologie ontspant en stimuleert uw lichaam. Sommige mensen ervaren ook gevoelens van woede of treurigheid, of zijn huilerig (door het loskomen van emoties) of voelen zich juist goed (doordat u lekker in uw vel zit), gelukkig, kalm en emotioneel in balans of over emotioneel (door vrijkomende stress).

U kunt zich ook bibberig (door het vrijkomen/verhoging van zenuwenergie), zweterig (door verhoogde circulatie), duizelig (doordat uw lichaam zuurstof krijgt) of misselijk (door het vrijkomen van giftige stoffen) voelen. Dat is heel normaal en u kunt uw emoties het beste de vrije loop laten en ze niet onderdrukken. Het kan zijn dat u meer transpireert of dat u uitslag krijgt in een gebied waar veel giftige stoffen zijn vrijgekomen door de huid. Drink daarom na een behandeling veel water. U kunt maar beter geen verwachtingen koesteren, want uw lichaam zal op iedere sessie anders reageren.

Ook is het mogelijk dat uw urine na de behandeling donker is (door het vrijkomen van giftige stoffen), uw hartslag veranderd is (omdat uw ademhaling is uitgebalanceerd), huiduitslag krijgt (door het vrijkomen van giftige stoffen via uw huid), een veranderde darmwerking (door het balanceren van uw spijsverteringsstelsel), voor de vrouwen een toename van vaginale afscheiding (door stimuleren van uw hormonen) en u kunt last hebben van hoofdpijn (door het vrijkomen van giftige stoffen).

Geestelijk kunt u zich helder, verward, alert of onverschillig voelen. Op spiritueel vlak kunt u een betrokkenheid bij het leven en anderen voelen, een innerlijk bewustzijn ondergaan of een spirituele rust (door innerlijke betrokkenheid bij uzelf) of juist geen spirituele betrokkenheid voelen.

© 2011 Praktijk EMARE Heerlen (Limburg)
Webdesign door Jef Lemmens; jlmultimedia@kpnmail.nl