Reflexologie.


Wat is Reflexologie?


Reflexologie is een fantastische, natuurlijke en eenvoudige manier om uw lichaam te helpen zichzelf te genezen. Reflexologie wordt vaak een holistische therapie genoemd, van ‘holos’, wat ‘geheel’ betekent. Dit omdat reflexologie op uw hele lichaam en uw hele geest invloed heeft, in plaats van op de symptomen te focussen. Wanneer u ziek bent, heeft reflexologie een verzorgende, genezende, ontspannende en versterkende werking. Wanneer u gezond bent, helpt de genezende aanraking om u lekker in uw vel, positief en gelukkig te voelen. Regelmatige reflexologie kan helpen voorkomen dat bepaalde ziekten terugkeren en helpt u gezond te blijven. Reflexologie wordt beoefend door professionele therapeuten over de hele wereld, in gezondheidscentra, ziekenhuizen, thuis en zelfs op de werkplek. Reflexologie is geschikt voor iedereen: van jonge kinderen tot ouderen, voor zieke en gezonde mensen, voor de lol en voor het lichaam en de geest.

Afb Reflexologie
Afb Reflexololgie

Op uw handen en voeten bevinden zich de zogenaamde ‘reflexpunten’, die corresponderen met alle organen en delen van het lichaam. Wanneer u ziek of gespannen bent, worden deze punten gevoelig en pijnlijk wanneer u ze aanraakt, omdat de giftige stoffen zich ophopen. Deze giftige stoffen veroorzaken blokkeringen in uw lichaam, die verhinderen dat uw energie vrijelijk kan stromen. Ervaren reflexologen kunnen giftige stoffen of kristalafzettingen vlak onder de huid voelen. Door de verstopte delen te behandelen worden de blokkeringen opgeheven, waardoor uw lichaam weer in balans en in harmonie raakt.

Reflexologie wordt vaak een ‘zonetherapie’ genoemd, omdat al uw reflexpunten zich in een bepaalde zone bevinden. Het lichaam is verdeeld in 10 gelijke zones; wanneer u een verticale lijn trekt door het midden van uw lichaam, lopen aan iedere kant precies vijf zones van boven naar beneden. Deze zones worden soms ook wel ‘energiebanen’ of ‘zenuwbanen’ genoemd. Ieder deel van ons lichaam staat in verbinding met de rest ervan. Een blokkering van energie in de ene zone heeft daardoor invloed op het geheel. Het is zodoende belangrijk om voor uw hele ‘ik’ te zorgen, van top tot teen, door middel van gezond voedsel, ontspanning en voldoende slaap; en balans te vinden in werk en ontspanning.

Door reflexologie wordt u aangemoedigd adem te halen, te ontspannen en de stress van u af te laten glijden. Stress wordt beschouwd als de oorzaak van veel ziekten: volgens sommigen wordt maar liefst 80% van alle ziekten veroorzaakt door stress. Een beetje stress hebt u nodig aangezien het uw adrenaline stimuleert, waardoor u presteert. Bij voortdurende stress daarentegen raakt u opgebrand. De manier waarop u omgaat met alledaagse spanningen, bepaalt hoe gezond en gelukkig u zult zijn. Reflexologie kan u helpen met stress om te gaan. Uw lichaam is enorm krachtig en heeft net als de natuur, zijn eigen cycli en ritmes. Normaal kan het lichaam zichzelf genezen in zijn eigen tempo, maar reflexologie kan dat proces helpen versnellen. Reflexologie heeft invloed op het hele lichaam omdat ze helpt het lichaam weer in balans en harmonie te brengen.

Afb Reflexologie
Afb Reflexologie

Geschiedenis.


Reflexologie is een oude kunst, een wetenschap en een genezende therapie. Ze werd onlangs herontdekt en is enorm populair geworden omdat er behoefte bestaat aan alternatieve manieren om te ontspannen, pijn te verlichten en te helpen bij uiteenlopende ziekten.

© 2011 Praktijk EMARE Heerlen (Limburg)
Webdesign door Jef Lemmens; jlmultimedia@kpnmail.nl