Energetische massages.


Energetische massage is afkomstig uit de oosterse landen. Het zenuwstelsel reageert op energie, daarom werkt deze massage rustgevend. De technieken die gebruikt worden zijn over het algemeen wat zachter in deze massage.


Effect.


De massage zorgt voor een beter doorbloeding. Daarnaast worden je emotionele en psychische spanningen minder of gaan zelf helemaal weg. Je wordt je bewuster van jezelf en dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de massage kunnen er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Op dat moment vindt er heling plaats.

Tot de energetische massages behoren:

- Hormonale massage
- Meridiaan massage
- Chakra massage
- Metamorfose massage
- Polariteit massage
- Aura massage


De Meridiaanmassage.


De meridianen zijn bepaalde kanalen waardoor de levensenergie door het hele lichaam circuleert. Ze verbinden de twaalf organen met alle andere fysiologische, zintuiglijke en emotionele aspecten van het lichaam.

Gedurende de laatste vijf duizend jaar hebben de Chinezen door middel van de meridianen honderden punten ontdekt die in verband staan met inwendige organen. De Chinezen beschouwen de meridianen als het web van het leven. Zij ontdekten dat door deze kanalen vitale energie stroomt, die alle lichaamsfuncties voedt. Er is een hoogtepunt van energie, dat gedurende de dag van de ene naar de andere meridiaan verschuift, zodat de levensenergie ieder etmaal het hele lichaam doorloopt. Hierdoor ontstaat er in het lichaam een dagelijks ritme. Bepaalde symptomen of gevoelens kunnen op bepaalde tijden van de dag steeds weer optreden. Iedereen heeft een ander dagritme. Sommige worden ’s morgens wakker en voelen zich gebroken of geïrriteerd. Dit treedt op wanneer de maag- en miltmeridiaan maximaal functioneren. Door op de drukpunten van deze meridianen een zekere druk uit te oefenen en de meridianen te masseren, kunnen deze klachten op den duur worden verholpen. Deze massage is voor iedereen geschikt.

Veel voorkomende klachten waarbij deze behandeling succes kunnen hebben zijn;

- vermoeidheid
- spanningen in de rug
- problemen met voorhoofd- en sinusholte
- slapeloosheid
- nervositeit
- maagklachten
- spijsverteringsproblemen
- stijve nek
- RSI klachten

Het zorgt ervoor dat het immuunsysteem beter gaat functioneren.
Het heeft een reinigende ontgiftende werking op verschillende niveaus.
Het biedt meer weerstand tegen verkoudheid en griep.


© 2011 Praktijk EMARE Heerlen (Limburg)
Webdesign door Jef Lemmens; jlmultimedia@kpnmail.nl